MTV International sjednotila logotypy (+video)

úterý 14. července 2009
Posted by Michal

Staré a nové logo MTVJak jste již nejspíše zaznamenali, MTV International sjednotila vizuální styl a logotypy u většiny svých mezinárodních kanálů. V ČR jste to mohli zaznamenat pouze u MTV Europe(ean). Vězte ale, že celkem se sjednocení vizuálního stylu dotklo více než šedesáti kanálů MTV po celém světě. Pokud je mi známo, změna se netýká pouze MTV U.S. a evropských tématických kanálů MTV TWO, DANCE, HITS, BASEMTV ®. Ty již ale, jakožto tématické kanály spadající pod britské MTV Europe, sjednocený vizuál mají.

Loga kanálů spadajících pod MTV UK

Nový vizuál MTV v obrazech

Na obrázcích níže je dobře vidět, že nový vizuální styl, je více než dostatečně informativní a rozhodně neztrácí na hravosti. Hlavním rozdílem oproti minulým vizuálům je však fakt, že logo MTV se od teď nebude měnit dle libosti každého designéra, kterému přislo pod ruce. Zůstane klasické, nezměněné a vždycky ve čtverci. To je také jediný "živý" prvek, který se smí na obrazovce hýbat. Dá-li se tak změna velikosti ("bubnování do rytmu") v jinglech nazvat.

Ukázkový jingl

Další jingly najdete na stránkách designérské společnosti Universal Everything, která má změnu logotypů na svědomí. Pro vás, vážení čtenáři, může být nejvíce potěšujícím faktem, že nový vizuál se dotke právě i MTV Czech, jejíž start byl odložen na první čtvrtletí roku 2010.

2 komentářů:

Scotty řekl(a)...

Logotypy jdou celkem mimo mě, protože mám přístup pouze k MTV Germany (na satelitu zdarma) a to vidím pouze jednou za uherák. Více se mi ale líbí české identy pro MTV (viz. např. zde - http://www.designportal.cz/motion_design/mtv-ident-veverka-skakala.html )

Michal řekl(a)...

@Scotty Ty jsem už viděl a jsou to opravdu pěkné práce. Akorát jsem je na MTV nikdy nepotkal. Určitě bych si doma neodpustil nějakou tu klasicky vlasteneckou poznámku nebo alespoň pozitivní zmínku na náš Twitter kanál :)

Pravidelní čtenáři